Type drømmer

  

Ønskedrømmer

Du drømmer om noe du ønsker skal skje. Gjør du det, vil du styrke muligheten til å få det slik du vil. Det du ønsker skal skje kan komme frem som symbolikk i drømmene dine. For eksempel hvis du ønsker å bli rik kan du komme til å drømme at du ligger og stirrer opp på himmelen.

Forutsigelser

Mens du sover er du mer oppmerksom på ditt indre, og du har lettere for å være profetisk enn i våken tilstand. Hvis du føler at du har drømt om noe som kommer til å skje med deg, og du ikke liker dette, må du prøve å endre fremtiden ved å være forsiktig. 

Forutsigelser i drømmer kan skje på forskjellige måter. Du kan drømme om noe som skjer akkurat slik du har drømt det, eller så inneholder drømmen symbolikk. Hvis du ikke synes drømmen er altfor realistisk, er det mest sannsynlig den inneholder symbolikk om ting som kan komme til å skje. 

Har du en slik drøm, kan du i tillegg til å være forsiktig be drømmene dine om hjelp til å finne ut hvordan du skal unngå at det som mest sannsynlig kommer til å skje vil inntreffe. 

Det kanskje mest kjente eksemplet på en forutsigende drøm er nok Jeane Dixon som drømte at John F. Kennedy ville bli skutt. Etter denne drømmen ble hun en av USAs mest kjente spåkvinner.

Tilbakevendende drømmer

En tilbakevendende drøm er drømmer du opplever flere ganger. Denne typen drøm har et budskap du må prøve å finne ut av. Dette kan være et sterkt ønske fra din side, et problem du ennå ikke har løst, noe du bør gjøre annerledes eller noe du må prøve å endre ved din personlighet eller oppførsel ovenfor andre. Ved slike drømmer er det spesielt nyttig om du har skrevet en drømmedagbok. Da kan du se små forskjeller i drømmen, og dermed finne ut om du har gjort fremgang.

Mareritt

Dette er en ganske vanlig drøm. Her er de vanligste grunnene til mareritt:

 

Mareritt kan skyldes støy når du sover.

Du prøver å løse et psykologisk problem.

Det kan være rester av en vond opplevelse.

Konflikt mellom hvordan du ønsker å ha det, og hvordan du virkelig har det.

Du straffer deg selv for noe du har gjort.

Du bruker ikke energien din på riktig måte

Du har spist for mye eller tatt narkotika.

Du er redd for noe

 

Hva du kan gjøre for å hindre mareritt:

 

Prøv å finne ut hva drømmen betyr og hva du gjør galt i det virkelige liv. 

Prøv å endre deg til det bedre.

Si til deg selv før du sovner at du ikke skal ha mareritt, og at hvis du virkelig får mareritt vil en venn komme og hjelpe deg.

Hvis du blir jaget av et monster, spør ut monsteret om forskjellige ting.

Hvis du tror marerittet skyldes støy når du sover, bruk ørepropper.

Ikke spis eller drikk mye før du legger deg til å sove.

Slutt å bruke narkotika.

Hjernen leker seg

Du kan oppleve å drømme om nye rare kombinasjoner om ting. Dette er oftest noe som virker helt urealistisk. Det trenger ikke å bety annet enn at hjernen din leker seg.

Du lærer noe 

Du kan drømme om noe du har sett eller hørt i løpet av dagen, ofte i en annen sammenheng. Du repeterer dette i drømmen din så du lettere vil huske det i fremtiden.

ESP Drømmer

Du drømmer om noe som skjer i virkeligheten i samme øyeblikk som du drømmer om det. Dette kan for å ta et eksempel at du drømmer om en ulykke, og når du våkner opp om morgenen får du vite at det har skjedd en ulykke. Denne typen drømmer har blitt mer og mer vanlig. 

Våkne drømmer

Dette er en drøm der du er halvt våken, er klar over at du drømmer, og dermed kan styre drømmen din slik du selv ønsker.